Filmklip fra 4 krigskorrespondenters besøg på slottet

Som man kan læse i avisudklippene, ankom nogle uniformerede krigskorrespondenter på et privat besøg for at se slottet. Fejlagtigt troede man, at de var de engelske soldater, som man havde ventet på i dagevis, og som man på det tidspunkt havde planer om at modtage på festlig vis i slotsgården. Modtagelsen skulle ske under medvirken af amtmanden i fuld uniform med fjerbusk og det hele, selv om han på det tidspunkt var indlagt med en alvorlig sygdom på Centralsygehuset.

Her vises et par scener fra besøget, og man får også lige et glimt af amtmanden, som man i hast havde hentet på hospitalet, men altså i den gale anledning.

Start filmklippet

Filmklippene stammer fra en 11 minutters 16 mm. sort/hvid stumfilm optaget i Hillerød den 5. maj og de følgende dage, og som opbevares på Lokalhistorisk Arkiv på Hillerød Bibliotek. Filmen er overspillet på VHS og findes måske snart også på compact disc. Den tekniske kvalitet af optagelserne er desværre ikke imponerende set med nutidens øjne; men det er alligevel heldigt, at filmen i det hele taget findes.